Det Ufattelige

 

En anderledes eventyrlig oplevelse af tidens gang i en stue på Plejehjemmet Møllestien i Aarhus … helt ned på molekyle- og hjerne-neuron-niveau!

Mange af os er ubekvemme ved eller frygter at gæste et plejehjem. Et sted, hvor tiden virker så ultimativt fremskreden. Vi prøver af al magt at holde fast i os selv og tilværelsen, som den er lige nu. Vores tid.

Det er det interaktive installations-værk DET UFATTELIGE, der – måske – kan tilbyde dig at få justeret på din opfattelse af pleje-hjemmets uafvendelige atmosfære. Og måske gøre det lidt lettere at tænke på, at din tid går, og at du og dine nære forandres for hvert øjeblik der går, om man vil det eller ej.

 

Video: Foxcut Film

 

Du går ind på plejehjemmet og åbner en dør til et værelse. Du står i en svagt belyst entré og en stemme byder dig velkommen. Der er en duft af gamle gardiner og barndoms-støvede drømme. Usynlige ting blive synlige i bevægelser af lys og legende skygger. Rummet ryster sig. Ryster alt i opløsning…

TEMA: Temaet er den konstante forandring i alt. Bevægelse, eller det vi kalder “Tid”.
SITE: Plejehjemmet “Møllestien” Grønnegade 10, 8000 Aarhus C.
TIDSPERIDE 19. august – 7. september 2017
ÅBNINGSTIDER: hverdage: 9¨ – 20.30 Weekender 9¨- 16.30
VARIGHED: 10 min.

Du går gennem installationen alene.

Installationen leger med, hvordan en fast tidsramme kan få os til at “falde” i en oplevelse og åbne vores opfattelse af virkeligheden.
Ved at tale til hele kroppen: vores kinæstetiske sans, vores visuelle, auditive, sproglige sans og vores lugtesans, kan vi komme i kontakt med vores underliggende kropslige viden og ellers utilgængelig hukommelse.

Installationen er en videreudvikling af grundidéen fra en af scenerne i den prisvindende Forestilling Phoenix.

DET UFATTELIGE ER UDVIKLET OG UDFØRT AF WUNDERLAND OG ER EN DEL AF MOVING SPACES, PRÆSENTERET AT TEATER SEACHANGE.

KUNSTNERE:
Mette Aakjær / Wunderland – Kunstnerisk leder, koncept-udvikling, sensorisk ekspertise, kunstnerisk udførelse og dramaturgi
Rune Brink – idéudvikling, interaktionsdesigner og billedkunstner
Thoranna Bjørnsdottir – lyddesigner
Sonja W. Thomsen – tekstforfatter

TEKNIK: DimsOs
BYG: Jens Bo Jacobsen
SKRÆDDER: Amanda Axelsen-Siggaard (designer)

STØTTET AF:

Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, Statens Kunstfond, Knud Højgaards Fond, Spar Nord, Region Midtjylland, Aarhus Kommune/Møllestien.

 

 Fotos: Mette Aakjær

 

Fotos: Jesper Lyng Michelsen