Photo:

ENTER INVISIBLE SAFARI

– En interaktiv og sanselig oplevelse på Hjørring bibliotek

ENTER INVISIBLE SAFARI inviterer dig ind i alle mellemrummene, alt det mærkbare, men usynlige, alt det ovenud vigtige, som vi alligevel glemmer hele tiden… En oplevelse, hvor du selv står i centrum med alle sanser.

 

Usynlig og alligevel helt til stede på Hjørring Bibliotek

Hvordan kan det lade sig gøre at blive gjort usynlig og samtidig være en aktiv deltager i et slags spil, der i øjeblikket kan opleves på Hjørring Bibliotek?

En gruppe kunstnere har i et par uger været i gang med at bygge en installation sammen med bibliotekspersonale. Installationen er udformet som en mindre bygning og skal opleves som et slags spil. Det hele hedder ”Enter Invisible Safari”, og nu er det muligt at opleve det selv med alle sanser.

Der er tilrettelagt 2 forskellige spor i spillet, og de fører dig rundt i installationen og videre til forskellige poster i Biblioteket. Undervejs får du hovedtelefoner på og bliver guidet i lys, tale og musik til steder, situationer og tanker, du ikke havde forestillet dig at opleve på et bibliotek. Det giver en indre ro og en mulighed for at tænke over tingene i bred forstand.

En tur kan tage op til 40 minutter, men kan også gøres kortere. Uanset hvor lang tid man sætter af til det, er det vigtigt at gå ind på spillets præmisser og give sig tid til at fundere over de spørgsmål og udsagn, du hører undervejs.

Nu er en tur på usynlig safari ikke bare noget, man kan opleve, men der skal også deltages aktivt på flere måder. Man skal bidrage med ord, skrift og tale til projektet, så alle deltagernes synspunkter og oplevelser indsamles og bidrager til projektets indhold og resultat.

Kunstinstallationer hører normalt til på museer, så dette projekt er noget nyt for biblioteker i almindelighed og således også for Hjørring Bibliotek, hvor der for første gang kan opleves en interaktiv og sanselig oplevelse af denne slags, siger bibliotekarerne, Tone Lunden og Martin Jørgensen, der har været de lokale koordinatorer.

Leave a reply