Phoenix – Italian Edition

 

Phoenix var en sanselig, immersiv forestilling udviklet af 9 nordiske og internationale kunstnere fra forskellige genrer. Publikum førtes gennem oplevelsen en ad gangen, guidet af et interaktivt lydsystem – krydskodet med en GPS - og af møder med performere. En hybrid bestående af installation, lydlandskab, interaktiv teknologi, video, lyrik, sanselige oplevelser og performance..

Du møder op på en adresse ved søen. Du går gennem jernportene til en stor, gammel have. Så mange forskellige lugte her. Mellem blade og træer, på tage og i bådgaragerne møder du menneskers øjne, berøring, leg - følgende lyden gennem mørke skure, inviteres du ind i en båd og til din egen bred...


Møder og oplevelser fører dig videre ind i sprækkerne af det du er, det du husker, det du frygter og det, du drømmer om.

Forestillingen er en co-produktion mellem Wunderland og LIS LAB - Performing Arts.

Phoenix-konceptet:

Du bliver til hovedpersonen: Fysisk bevæger du gennem havneområdet; mentalt og emotionelt bliver du inviteret til at rejse gennem dit eget personlige eventyr.

Møder og oplevelser fører dig videre ind i sprækkerne af det du er, det du husker, det du frygter og det, du drømmer om.

Udviklingen af hver eneste oplevelse er baseret på nøgletemaerne i de klassiske "rejsemyter", og er designet til at publikum muligheden for at dykke ind i hovedtemaet på dybt personlig og eksperimentel vis.

Oplevelserne på rejsen prøver at berører den underliggende kropslige viden, og stille spørgsmål, som går hinsides vores normale kontrol og bevidsthed. Det skaber en mulighed for at åbne nye eller glemte døre i sindet hos publikum.

 

Publikumskommentarer:

"Jeg har virkelig ingen ord. Jeg har prøvet andre "forestillinger" af samme slags, men jeg er sikker på, at jeg aldrig vil komme til at glemme denne. Alle var utroligt dygtige. Complimenti!" 

"En meget speciel oplevelse fyldt med følelse og sanser. På denne "rejse" kan du udforske sider af dig selv, som vi normalt ikke kan forstå. Virkelig bevægende!"

"At fare vild og finde sig selv igen. Grazie."

 

Deltagende kunstnere:

 • Kunstnerisk leder og performer: Mette Aakjær (Danmark)
 • Komponist og lydkunstner: Thoranna Bjornsdottir (Island)
 • Medskabende performer, danser og oversætter:: Sara Vilardo (Italien)
 • Medskabende performer og danser: Cindy Rudel (Tyskland)
 • Medskabende performer og danser: Nina Matthis (Sverige / Serbien) 
 • Visuel kunstner: Sigrid Astrup (Norge) 
 • Forfatter: Sonja Winckelman Thomsen (Danmark) 
 • Produktionsleder og performer: Kirsten Pallesen (Danmark) 
 • Tekniker og performer: Sergio Taddo Taddei (Italien) Yderligere krediteringer for den første version af Phoenix (Aarhus 2014):
  • Med-instruktør og dramaturg: Sarah John (Australien) Sarah John (Australien)
  • Teknisk interaktionsdesigner og visuel kunstner:: Rune Brink (Danmark)
  • Interaktiv teknik: DimsOs
    

Co-produceret af LIS LAB - Performing Arts

Støttet af: Nordic Culture Point, The Danish Arts Counsel, Bikubenfunden, PerCorpi Visionari.